Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین _ سحر جعفریان: طولی نکشید که یک گروهی جهادی محلی راه انداختند که آن زمان شاید تعدادشان از تعداد انگشتان یک دست هم کمتر بود. اما حالا نیکوکاران و خیران ثابت و موقت بسیاری به آنها اعتماد کرده و همراهشان شده‌اند تا نیازهای همسایه و هم‌محله‌ای‌ها را شناسایی و دسته‌بندی کنند و بعد، خیران داوطلب در حوزه‌های مختلف مادی و معنوی، به میدان بیایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«بهروز عظیمی» مسئول این گروه جهادی است که سابقه سال‌ها فعالیت‌ جهادی را به دوش می‌کشد. ساعتی را با او درباره اقدامات گروه جهادی محله شهید دستغیب گپ زدیم که به تکریم از مقام شهدای دفاع مقدس، نام «شهید عباس جهانی‌پور» را بر آن نهاده‌اند و نیز شرط گفتگو را تاکید بر کلیدواژه‌های «جهادگری» و «مهرورزی» قرار دادند.

تربیت جهادی

«بهروز عظیمی» ۵۰ ساله و ساکن محله استادمعین است که مسئولیت شورای جهادی منطقه ۹ را نیز بر عهده دارد. گفت‌وگو با ما را به شرط «الگوسازی» و اشاعه فرهنگ «جهادگری» می‌پذیرد و بعد از تاکید ویژه بر این مطلب که فعالیت‌های گروه جهادی محله و منطقه در سایه افراد گمنام بسیاری پیش می‌رود، می‌گوید: «تربیت بر پایه مهرورزی باعث شد تا به نیازهای دیگران بی‌تفاوت نباشم و تلاشی به اندازه توانایی‌هایم برای رفع آنها داشته‌باشم. حضور در مسجد و پایگاه بسیج محله نیز مزید بر علت شد.

فعالیت‌های پراکنده‌ای با خانواده و دوستان در حوزه جهاد داشتیم تا اینکه سال ۹۵ گرد هم جمع شدیم و گروه جهادی شهید عباس جهان‌پور را راه انداختیم. «محرومیت‌زدایی» را محور قرار دادیم تا از درد و رنج مادی هم‌محله‌ای‌هایمان بکاهیم. از اهدا و توزیع بسته‌های معیشتی آغاز کردیم. نیکوکاران جهادگر و داوطلبان، غریبه و دور نبودند! یا همکار و همسایه بودند یا قوم و خویشی که از فعالیت‌یمان مطلع شده‌ بودند و می‌خواستند که به نحوی حتی کوچک و کم، کمک کنند. از دختربچه ۷ ساله که اسباب‌بازی مورد علاقه‌اش را اهدا می‌کرد تا به دست کودک یتیمی برسد، گرفته تا حاج‌آقا و حاجیه‌خانم‌های ۸۰ ساله که به نیت خیر و ثواب، قدم پیش گذاشته و می‌گذارند.»

دامنه گسترده اقدامات جهادی

موکب این گروه جهادی در بلوار استادمعین، نرسیده به خیابان دامپزشکی و در مناسبت‌های مختلف برپا می‌شود که شب‌های ماه مبارک رمضان هم با سفره افطاری ساده و پخش نواهای مذهبی، پذیرای شهروندان است.

عظیمی توضیح می‌دهد: «در گام‌های بعدی ارائه خدمات جهادی، به اشتغالزایی و کارآفرینی رسیدیم. رفع آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد، تامین ودیعه مسکن برای خانواده‌های نیازمند و بانوان سرپرست خانواده، رسیدگی به امور درمانی و تحصیلی افراد بی‌بضاعت به‌ویژه کودکان بی‌والد، مشارکت در تامین هزینه‌های آزادسازی زندانیان غیرعمد و مالی با راهنمایی‌های وکلای بسیجی، تامین جهیزیه برای زوج‌های جوان شناسایی شده، ارائه خدمات عمرانی و ساختمانی در محدوده تهران و تعدادی از شهرستان‌ها از جمله کرمان و سیستان و بلوچستان و پیگیری پرونده‌های قضایی که با گرفتن رضایت از شاکی، ختم به خیر می‌شود.»

عظیمی ادامه می‌دهد: «در شورای جهادی منطقه نیز همیشه سعی بر این است که از موازی‌کاری جلوگیری شود و خدمات و فعالیت‌ها عادلانه ارائه و اجرا شوند. همچنان که در کارگروه‌های مختلف جهادی منطقه از کارگروه بهداشت و درمان گرفته تا عمرانی و علمی و پژوهشی، خواهران و برادران جهادگر تلاش شبانه‌روزی دارند تا به عدالت، گره‌گشا باشند.»

بصیرت، نه ثروت!

«شاید برای بسیاری از افراد سوال پیش آید که هزینه‌های جهادگری چطور تامین می‌شود؟ یا این تصور در ذهن شکل گیرد که جهادگران، الزاما افراد ثروتمندی هستند!» این مطلب را مسئول شورای جهادی منطقه بیان و می‌کند و در تکمیل آن می‌گوید: «برای جهادگری و نیکوکاری، ثروت و بصیرت معنوی، اولویت است. مادیات را می‌توان با همان بصیرت معنوی، تامین کرد. البته از همکاری‌های بی دریغ سپاه و نیروهای بسیجی و مسجدی محل نیز نمی‌توان غافل بود. همکاری‌هایی که افراد نیکوکار در همه صنوف را به ما وصل می‌کنند. به عنوان مثال، پزشکانی که رایگان ویزیت می‌کنند یا داروخانه‌هایی که نسخه رایگان به بیماران نیازمند می‌دهند یا مغازه‌دارانی که مایحتاج ضروری رایگان و کم‌بها توزیع می‌کنند و یا آموزشگرانی که در علوم مختلف، رایگان آموزش می‌دهند تا علم و تخصص‌شان ضمن نشر، به بستری برای امرار معاش نیازمندان تبدیل شود. خاصیت کار ثواب این است که وقتی دچارش شدی دیگر فقط نگران زندگی خودت نیستی یا اینکه چرتکه نمی‌اندازی اگر من این مبلغ را ببخشم شاید خودم بعدها به آن نیاز داشته باشم. وقتی از یک دست می‌بخشی از دست دیگر برکت می‌گیری.»

۸۰ گروه جهادی در منطقه ۹ تهران فعال هستند.

۹۰ درصد این گروه‌های جهادی، محرومیت‌زدایی را محور اصلی فعالیت‌هایشان قرار داده‌اند.

۵۱ درصد جهادگران منطقه بانوان و ۴۹ درصد آنها، آقایان هستند. ‌

کد خبر 671150 برچسب‌ها طرح جهادی شهرداری منطقه ۹ تهران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: طرح جهادی شهرداری منطقه ۹ تهران جهادی منطقه گروه جهادی فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۴۹۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی ۴۳۵ صندوق قرض الحسنه اشتغالزایی در البرز

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ محمد فلاحتکار پیش از ظهر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته بسیج سازندگی در سالن جلسات ستاد فرماندهی سپاه البرز برگزار شد، در رابطه با عملکرد گروه‌های جهادی البرز در سال گذشته مطرح کرد: طرحی تحت عنوان جهاد آبرسانی در کشور آغاز شد و قرار بود البرز ۳۰ پروژه را ظرف مدت ۳۰ ماه انجام و تحویل دهد که با تلاش جهادی و تعامل با آبفا، این اتفاق در عرض ۹ ماه رقم خورد. این اقدام که باید با صرف ۵۰ میلیارد ریال انجام می‌شد، با هزینه کمتر به سرانجام رسید.

وی با اشاره به اجرای ۱۹ پروژه آسفالت بین روستایی در استان البرز و آسفالت ۲۳۴ هزار مترمربع با توان مردم بیان کرد: طی سال گذشته در راستای اجرای طرح شهید عجمیان، بازسازی و نوسازی ۳۶۱ مدرسه در سطح استان انجام شد که از این تعداد کار ۲۵۰ مدرسه در عرض دو ماه به اتمام رسید و البرز در این زمینه به عنوان استان نمونه در کشور مورد تقدیر قرار گرفت.

مسؤول سازمان بسیج سازندگی استان البرز از اهدای ۷۲۵ سری جهیزیه به نوعروسان نیازمند و برگزاری جشن عروسی برای ۲۵۲ زوج کم برخوردار توسط گروه‌های جهادی بسیج خبر داد و توزیع ۱۷۰ هزار بسته معیشتی میان نیازمندان را از دیگر اقدامات انجام شده دانست و عنوان کرد: طی سال گذشته ۱۱ پروژه بهسازی و راه سازی روستایی نیز در زمینه زیرسازی و آماده سازی انجام شد.

اعطای بیش از ۲ هزار فقره تسهیلات به مشاغل خانگی

سرهنگ فلاحتکار اظهار کرد: سازمان بسیج سازندگی به عنوان یکی از دستگاه‌های اجرایی تسهیلات اشتغالزایی به مشاغل خانگی اعطا می‌کند که در سال گذشته ۲ هزار و ۳۵۲ فقره تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی تا ۱۵۰ میلیون تومانی در این زمینه پرداخت و ۷۴۷ نمایشگاه عرضه مستقیم تولیدات مشاغل خانگی نیز به منظور فروش تولیدات این افراد در سطح استان برپا شد.

وی با اشاره به برنامه ریزی برای اعزام اتوبوس‌های شادی به مناطق محروم و ارائه خدمات پزشکی، حقوقی و … به مردم پس از ایام محرم و صفر از اجرای ۵ هزار و ۶۰۰ مراسم مذهبی در سال گذشته خبر داد و خاطرنشان کرد: همچنین ۲۵۳ تیم پزشکی عمومی، دندانپزشکی، مشاوره پزشکی و… به مناطق محروم اعزام شدند و نسبت به خدمت رسانی به مردم اقدام کردند.

مسؤول سازمان بسیج سازندگی استان البرز، کاشت ۶۸ هزار نهال با توان گروه‌های جهادی و انجام پروژه تعمیر و بازسازی ۶ گلزار شهدا در سطح استان را از دیگر اقدامات جهادگران بسیجی برشمرد و بیان کرد: همچنین طی یک سال گذشته ۴۳۵ صندوق قرض الحسنه اشتغالزایی و مردم یاری در پایگاه‌های بسیج و محلات راه اندازی و ۳۲ کارگاه اشتغال به ارزش بیش از ۲۶ میلیارد تومان راه اندازی شد.

آزادی ۱۰۵ زندانی جرایم غیرعمد

سرهنگ فلاحتکار با بیان اینکه اعطای تسهیلات و ایجاد صندوق‌های قرض الحسنه و مشاوره‌ها موجب ایجاد اشتغال برای ۲ هزار و ۳۰۰ نفر به صورت مستقیم شد، عنوان کرد: از دیگر اقدامات انجام شده توسط جهادگران بسیجی البرز در سال گذشته می‌توان به آزادی ۱۰۵ زندانی جرایم غیرعمد و اهدای ۱۹ هزار سری لوازم التحریر به دانش آموزان محروم و کم برخوردار اشاره کرد.

وی همچنین از ساخت ۱۴ باب منزل محروم و تکمیل، مرمت و بازسازی ۳۹۱ باب منزل در سال گذشته خبر داد و با اشاره به آماده سازی یک هزار هکتار زمین برای طرح نهضت ملی مسکن در خصوص برنامه‌های هفته بسیج سازندگی در البرز توضیح داد: در این هفته که از ۱۷ اردیبهشت ماه آغاز شده و تا ۲۵ اردیبهشت ادامه دارد، هفت کارگاه تولیدی و اشتغال افتتاح می‌شود.

مسؤول سازمان بسیج سازندگی استان البرز، افتتاح پنج نیروگاه خورشیدی پنج مگاواتی، افتتاح سه بازارچه و نمایشگاه عرضه محصولات مشاغل خرد خانگی و ۵۵ مورد بازدید حمایتی از کارگاه‌های اشتغال را از دیگر برنامه‌های پیش بینی شده برای این هفته برشمرد و افزود: برگزاری نشست صمیمی فرمانده سپاه البرز با مسؤولان و شورای جهادی استان به منظور اعلام سیاستگذاری ها از دیگر برنامه هاست.

افتتاح دو باب منزل محروم

سرهنگ فلاحتکار با اشاره به تجلیل از خیران در این هفته خاطرنشان کرد: در راستای ترویج فرهنگ و تفکر جهادی در میان کودکان و نوجوانان، اولین کتاب داستان با این موضوع به نام «عمو جهادی، قلک جهادی، توپ ۴۰ تیکه» حاوی فعالیت‌های گروه‌های جهادی به صورت داستانی در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ماه توسط فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی رونمایی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه یادواره شهدای جهادگر به همت حوزه مقاومت بسیج شهید صدوقی برگزار شد، مطرح کرد: دیدار با خانواده‌های معظم شهدای جهادگر، برگزاری اردوهای جهادی با حضور ۵۷ گروه متشکل از ۷۳۴ نفر در سطح استان البرز، تعمیر و بازسازی ۱۵ باب منزل محروم، افتتاح دو باب منزل محروم و یک سالن ورزشی نیز در هفته بسیج سازندگی انجام می‌شوند.

مسؤول سازمان بسیج سازندگی استان البرز اظهار کرد: آسفالت ۲۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع از راه‌ها و جاده‌ها، انتقال و تعویض شبکه آب به طول پنج کیلومتر و ۲۵۰ کیت انشعاباتی، خدمت رسانی ۲۰ تیم دامپزشکی در سطح البرز و اعزام ۲۰ نفر به استان لرستان از دیگر اقدامات پیش بینی شده در این ایام هستند. همچنین ساختمان این سازمان طی حدود هشت ماه احداث شده و آماده بهره برداری است.

کد خبر 6099465

دیگر خبرها

  • پیام استاندار البرز به مناسبت سالروز تشکیل بسیج سازندگی
  • فعالیت ۲۸۲ گروه جهادی در خوی 
  • اجرای ۱۷۰۰ پروژه محرومیت زدایی در مازندران
  • دیدارفرماندار،فرمانده سپاه و گروهای جهادی با امام جمعه کرخه
  • برگزاری کارگاه تخصصی کارآفرینی و اشتغالزایی ویژه کانون‌های مساجد
  • فعالیت بیش از ۷۰۰ گروه جهادی در چهارمحال و بختیاری
  • فعالیت بیش از ۱۵۰ گروه جهادی در آستارا
  • آبرسانی به مناطق مناطق محروم لامرد به همت سپاه در حال انجام است
  • ساخت ۱۰۴۰ واحد نهضت ملی مسکن در قم توسط بسیج سازندگی
  • راه اندازی ۴۳۵ صندوق قرض الحسنه اشتغالزایی در البرز